top of page

De Snijmaatpizza

Pizza, wie houdt er niet van?! Maak nu je eigen pizza en beleg hem met de Snijmaat, mozzarella en basilicum. Superlekker!

 

Ingrediënten

-500 g bloem

-1 zakje gedroogde gist (7 g)

-2 eetlepels olijfolie + extra

-400 g Snijmaat

-3 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes

-1 bosje basilicum

-Keukenmachine of mixer met deeghaken, 2 bakplaten met bakpapier

 

Bereiding

1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de bloem, de gist, de olijfolie, 300 ml handwarm water en een flinke snuf zout. Voeg extra bloem toe als het deeg plakt.

2. Vorm een bol van het deeg en laat afgedekt 1 uur rijzen. Kruis intussen de Snijmaten aan de onderzijde in en leg ze 30 sec. in kokend water. Neem ze eruit, laat ze schrikken onder koud water en ontvel ze. Snijd de Snijmaten in plakken.

3. Verwarm de oven voor tot 240 ºC. Verdeel het deeg in 4 bollen. Rol elke bol uit tot een ronde pizzabodem van 3-4 mm dikte; laat de rand iets dikker. Verdeel de plakjes tomaat en mozzarella over het deeg. Besprenkel de pizza’s met extra olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Leg de pizza’s op de bakplaten.

4.Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze met de verse basilicumblaadjes.

 

Tip: Beleg de pizza’s naar eigen smaak ook met bijvoorbeeld tonijn, rode uienringen en paprikareepjes.

Maak kennis met Kwekerij van der Vleuten

Contact
Mail: gvdleuten@planet.nl
Telefoon: 0623359221

 

  • Facebook

Meer over Kwekerij van der Vleuten te weten komen? Klik dan hier!

Maak kennis met
Kwekerij van der Vleuten

Contact
Mail: gvdleuten@planet.nl
Telefoon: 0623359221

 

  • Facebook

Meer over Kwekerij van der Vleuten te weten komen?
Klik dan hier!

beige-marbled-stone-texture.jpg
bottom of page