















































Geroosterde maïs met Snijmaatsalsa
Nog op zoek naar een bijgerecht voor de BBQ? Geroosterde maïs is in combinatie met de Snijmaatsalsa een goede keuze!
Ingrediënten
-4 maïskolven
-2 eetlepels zonnebloemolie
-1 rode ui, in kwarten
-3 Snijmaten, in parten
-1 theelepel korianderzaad
-1 bos koriander of platte peterselie
-1 teentje knoflook
-1 limoen
-Barbecue, keukenmachine of staafmixer met hakmolen
Bereiding
1. Steek de barbecue aan. Bestrijk de maïskolven rondom met olie en gril ze in 25-30 minuten rondom bruin en gaar.
2. Hak in de keukenmachine de rode ui grof. Voeg de Snijmaat, het korianderzaad en de koriander toe en hak tot een grove of juist fijnere salsa. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met limoensap, zout en peper.
3. Leg de gegrilde maïs op een schaal. Schep er de Snijmaatsalsa over.
Tip: Kook de maïskolven voor een kortere grilltijd.
Tip: Verkruimel nog wat feta boven de gegrilde maïs.
Maak kennis met Kwekerij van der Vleuten
Contact
Mail: gvdleuten@planet.nl
Telefoon: 0623359221

