















































Ovenschotel met Snijmaat, courgette, aardappel en tonijn
Probeer dit makkelijke recept voor een ovenschotel met Snijmaat, courgette, aardappel en tonijn. Kaas erover en smullen maar!
Ingrediënten
-750 gram vastkokende aardappelen, geschild
-3 eieren
-150 ml melk
-150 gram geraspte jongbelegen kaas
-nootmuskaat naar smaak
-2 blikjes tonijn op water (à 145 gram), uitgelekt
-1 courgette, in plakjes
-400 gram Snijmaat, in plakjes
-1 takje peterselie, fijngehakt
-Ingevette ovenschaal (18 x 29 cm)
Bereiding
1. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Klop de eieren los met de melk, de kaas en nootmuskaat, zout en peper naar smaak.
2. Giet de aardappelen af en snijd ze in plakjes. Leg de plakjes aardappel in de ovenschaal. Verdeel de tonijn en vervolgens de courgette en de Snijmaat over de aardappel.
3. Schenk het ei-kaasmengsel erover en bestrooi met de peterselie.
4. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Tip: vervang de tonijn door plakjes rookworst of reepjes salami of gekookte ham.
Maak kennis met Kwekerij van der Vleuten
Contact
Mail: gvdleuten@planet.nl
Telefoon: 0623359221

