















































Vegetarische taco's met Snijmaat, paprika en courgette
Deze vegetarische taco's met Snijmaat, paprika en courgette zijn een heerlijk hoofdgerecht, en ook nog heel eenvoudig te maken en snel op tafel!
Ingrediënten
-2 uien
-1 teen knoflook
-1 courgette
-1 rode paprika
-1 gele paprika
-2 Snijmaten
-2 eetlepels zonnebloemolie
-350 gram vegetarisch gehakt
-1 zakje taco seasoningmix (28 gram)
-12 tacoschelpen
-200 gram gesneden ijsbergsla
-ovenschaal
Bereiding
1. Verwarm de oven tot 150 graden. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette, de paprika's en de Snijmaten in blokjes.
2. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak 2 minuten mee. Schep de courgette en de paprika erdoor en bak nog 4 minuten.
3. Voeg de Snijmaat met de seasoningmix en 100 ml water toe. Kook het gehakt met de groenten 5 minuten zachtjes. Verwarm de tacoschelpen 5 minuten in de voorverwarmde oven; hang de schelpen ondersteboven in het rooster.
4. Vul de tacoschelpen met wat ijsbergsla en het gehakt met de groenten. Leg ze op een schaal.
Tip: Lekker met zure room en fijngehakte koriander.
Tip: De taco seasoningmix kan vervangen worden door 1 theelepel gemalen komijn, 1 theeleepel milde paprikapoeder en zout naar smaak.
Liever met vlees? Vervang het vegetarisch gehakt door rundergehakt of reepjes kipfilet.
Maak kennis met Kwekerij van der Vleuten
Contact
Mail: gvdleuten@planet.nl
Telefoon: 0623359221

